Jobs

Aiming for a career in the Netherlands in cycling inclusive mobilty? If you are a talented bicycle fanatic we invite you to send over your CV and motivation to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. We often share open applications with the members of our network.

OFFICE COORDINATOR

OFFICE COORDINATOR

Wij zijn op zoek naar een Office Coordinator die het leuk vindt om praktische zaken te regelen, goed kan communiceren en graag uiteenlopende taken oppakt. Hiervoor is het belangrijk dat je stressbestendig bent, zorgt voor rust, helderheid en overzicht, en floreert als centraal aanspreekpunt binnen onze organisatie. Word je enthousiast van het ondersteunen van het team in onze internationale ambities? Bekijk dan snel het functieprofiel en solliciteer!

Functieprofiel Office Coordinator Nederlandstalig 
Dutch Cycling Embassy

Wie zijn wij?
Wereldwijd groeit de aandacht voor de fiets als essentieel onderdeel van stedelijke mobiliteit. Nederland is op dit vlak de wereldwijde koploper. Om deze koploperspositie te versterken en benutten, vertegenwoordigt Stichting Dutch Cycling Embassy (DCE) de Nederlandse fietskennis, -expertise en -producten. Wij functioneren namens ons netwerk als schakel tussen vraag (veelal van buitenlandse overheden) en aanbod (van Nederlandse experts).

Met een klein en bevlogen team van zes medewerkers en twee stagiaires werken we aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Dit doen we samen met ons netwerk van 80+ deelnemers (overheden, bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s).

Onze activiteiten bestaan uit:

 • Het ontvangen en rondleiden van buitenlandse delegaties (beleidsmakers, politici, stedelijke planners en ingenieurs), met als centrale agendapunten inhoudelijke presentaties vanuit Nederlandse experts en fietstochten om Nederland als ‘fietsland’ zelf te ervaren.
 • Het organiseren van seminars en workshops in het buitenland, om de Nederlandse principes (ontwerpen van infrastructuur en beleid) over te dragen en lokale experts in staat te stellen zelf deze principes toe te passen.
 • Nederlandse experts rechtstreeks te koppelen aan buitenlandse partijen om plannen mee te ontwikkelen, beoordelen en uit te voeren.
 • Het beantwoorden van vragen, delen van kennis en mede-ontwikkelen van leermodules voor fietsprofessionals wereldwijd.

 

Wat houdt de functie in?

Als office coordinator heb je een centrale positie binnen de DCE: je bent het eerste aanspreekpunt voor externe contacten. Daarnaast ondersteun je de directeur en het team waar nodig en zorg je dat de dagelijkse gang van zaken bij de DCE soepel verloopt. Je zorgt voor rust, helderheid en consistentie en bent goed in staat in te spelen op veranderende situaties. Je werkt proactief, bent georganiseerd en je bloeit op in een dynamische omgeving met een grote diversiteit aan taken.

Concreet betekent dit dat je o.a. het volgende gaat doen:

 • De directeur ondersteunen bij voorbereiding bestuursvergaderingen, rapportages, planning, bijhouden personeelsadministratie en indien mogelijk met financiële administratie.
 • Het team ondersteunen met de praktische zaken bij de organisatie van netwerk-evenementen, bezoeken van delegaties en werkreizen;
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt buiten de organisatie bij het inplannen van afspraken, monitoren en beantwoorden van vragen.
 • Ontwikkeling nieuwsitems en ondersteuning andere communicatie-uitingen.

Wat voor kandidaat zoeken wij?

 • Een klantgerichte teamspeler die graag een kleine, dynamische en internationale organisatie ondersteunt bij de dagelijkse taken;
 • Een gestructureerde, sociale en representatieve collega die goed die goed overweg kan met verschillende culturen;
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift, meer talenkennis is een pré;
 • Affiniteit met financiële en personeelsadministratie, plannen en organiseren;
 • Ervaring met officemanagement zou zeker welkom zijn, maar is geen noodzaak.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een jonge, vernieuwende organisatie. De functie is in principe voor 24 uur per week (in overleg). Aanvang bij voorkeur per direct. Ons kantoor is in Utrecht, we werken 1 à 2 dagen per week op kantoor en de overige dagen vanuit huis.

Meer informatie over de vacature

Nout Ramaekers

06 13 083 677

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Solliciteren?

Stuur je motivatie en CV (mag zowel in Nederlands als Engels) uiterlijk vrijdag 26 november naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

PROJECT COORDINATOR

PROJECT COORDINATOR

VACATURE: PROJECT COORDINATOR

Wij zijn op zoek naar een Project Coordinator die graag alles tot in de details uitwerkt, met plezier verantwoordelijkheid op zich neemt en energie haalt uit activiteiten opzetten in steden wereldwijd. Hiervoor is het belangrijk dat je stressbestendig bent en zorgt voor helderheid en overzicht binnen onze organisatie. Word je enthousiast van onze passie en internationale ambities? Bekijk dan snel het functieprofiel en solliciteer!

IN HET KORT
Werkweek: 36 uur Vakgebied: Programma en Project Management Markt: Nederlandse mobiliteitssector op internationale markt Ervaring: Junior of Medior

JOUW ROL

Als Project Coordinator ben je verantwoordelijk voor het initiëren, uitvoeren en coördineren van projecten, zoals studiebezoeken, studiereizen, workshops en webinarreeksen. Samen met het team vertegenwoordig je Nederland en de bij de Dutch Cycling Embassy aangesloten organisaties op congressen en internationale events. Hierbij zorg je ervoor dat de belangen van Nederland zo goed mogelijk over het voetlicht worden gebracht. Je ontwikkelt nieuwe activiteiten waar de deelnemers van het DCE-netwerk baat bij hebben en bent zeer bedreven in het onderhouden en uitbouwen van een (internationaal) netwerk van relevante contacten. Daarnaast geef je uitvoering aan commerciële activiteiten en help je in het verzilveren van marktkansen in diverse regio’s in de wereld.

JOUW WERKZAAMHEDEN

Coördineren van projecten
● Je geeft sturing aan projecten zoals studiebezoeken, studiereizen, workshops en webinarreeksen.
● Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit van deze projecten. Acquisitie en uitvoering van commerciële activiteiten.
● Je bent alert op ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze ontwikkelingen naar mogelijkheden voor de DCE.
● Je creëert (nieuwe) commerciële initiatieven en werkt actief mee aan het verwerven van subsidies en het opstellen van activiteitenplannen en jaarrapportages.

Netwerk onderhouden
● Je zorgt voor het verbinden en onderhouden van relaties: met experts van aan de DCE deelnemende organisaties, met (internationale) partners en met medewerkers.
● Je verzorgt en faciliteert koppelingen tussen Nederlandse experts aan buitenlandse partijen om plannen mee te ontwikkelen, te beoordelen en uit te voeren.

Vertegenwoordigen van de DCE (inter)nationaal
● Je neemt deel aan relevante (inter)nationale activiteiten en vertegenwoordigt de DCE naar buiten toe.
● Je bent actief in het ontwikkelen van netwerken en relatiemanagement, zowel binnen Nederland als internationaal.
● Je kan indien nodig functioneren als aanspreekpunt voor de pers en de media.

JOUW PROFIEL
Je werkt proactief, bent georganiseerd en bloeit op in een dynamische omgeving met een grote diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden. Je bent communicatief vaardig, zelfstandig en ondernemend.

WAT WIJ VRAGEN
Kennis/ervaring
● HBO en/of WO werk- en denkniveau.
● Werkervaring met werken aan programma’s/projecten.
● Werkervaring of affiniteit met het begeleiden van groepen en projecten.
● Werkervaring of affiniteit met werken in een internationale setting.
● Nederlandstalig en een uitstekende beheersing van de Engelse taal (meer talenkennis is een pré, vooral Duits en/of Frans).

Vaardigheden
● Organiseren: organiseren van bijeenkomsten/werkbezoeken/projecten.
● Coördineren: projecten begeleiden en uitvoeren.
● Netwerken: relatiemanagement/contacten onderhouden en uitbouwen, zowel binnen het netwerk als extern.
● Goed in staat om overzicht te houden in verschillende samenwerkingsverbanden.
● Proactief en flexibel: een goede dosis initiatief en creativiteit en een probleemoplossend vermogen (inbrengen van (project)ideeën, oplossingen)

Attitude
● Affiniteit met fietsmobiliteit en internationale samenwerking.
● Een echte netwerker.
● Altijd op zoek naar nieuwe kansen voor onze deelnemers.
● Ervaring met opereren in verschillende culturen op afstand (zoom / skype / bellen).
● Bereidheid om meerdere keren per jaar te reizen (hierbij geen 9-5 mentaliteit).

WIE ZIJN WIJ?
Wereldwijd groeit de aandacht voor de fiets als essentieel onderdeel van stedelijke mobiliteit. Nederland is op dit vlak de wereldwijde koploper. Om deze koploperspositie te versterken en benutten, vertegenwoordigt Stichting Dutch Cycling Embassy (DCE) de Nederlandse fietskennis, -expertise en -producten. Wij functioneren namens ons netwerk als schakel tussen vraag (veelal van buitenlandse overheden) en aanbod (van Nederlandse experts).

Met een klein en bevlogen team van zes medewerkers en twee stagiaires werken we aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Dit doen we samen met ons netwerk van 80+ deelnemers (overheden, bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s).

Onze activiteiten bestaan uit:
● Het ontvangen en rondleiden van buitenlandse delegaties (beleidsmakers, politici, stedelijke planners en ingenieurs), met als centrale agendapunten inhoudelijke presentaties vanuit Nederlandse experts en fietstochten om Nederland als ‘fietsland’ zelf te ervaren.
● Het organiseren van seminars en workshops in het buitenland, om de Nederlandse principes (ontwerpen van infrastructuur en beleid) over te dragen en lokale experts in staat te stellen zelf deze principes toe te passen.
● Nederlandse experts koppelen aan buitenlandse partijen om plannen mee te ontwikkelen, beoordelen en uit te voeren.
● Het opzetten van studiereizen, workshops en handelsmissies om hiermee de relatie met andere landen te versterken en kansen te creëren voor de Nederlandse duurzame mobiliteitssector.

WAT BIEDEN WIJ?
Een veelzijdige en uitdagende functie in een jonge, vernieuwende organisatie. De functie is in principe voor 36 uur per week (in overleg). Aanvang bij voorkeur per direct. Ons kantoor is in Utrecht, we werken 1 à 2 dagen per week op kantoor en de overige dagen vanuit huis.

KENNISMAKEN
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Nout Ramaekers via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Deze vacature sluit op vrijdag 28 januari 2022. Dus zorg dat je vóór die tijd jouw CV en motivatie naar ons hebt opgestuurd. We beoordelen alle reacties volgens de volgende stappen:

Eerste selectie op basis van CV en motivatiebrief. Tweede selectie op basis van (mogelijk digitale) kennismakingsgesprekken.
Definitieve selectie op basis van één of meerdere gesprekken met telkens 2 collega’s uit ons team (mogelijk leggen we je tijdens deze gesprekken een casus voor, om een beter beeld te krijgen van hoe je omgaat met vraagstukken uit onze praktijk).

Want to know more? We are happy to help.

Stay updated, follow us on social media and subscribe to our newsletter


Nicolaas Beetsstraat 2A
3511 HE Utrecht, The Netherlands

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PHONE: +31 (0) 15 202 6116

Due to Covid-19 (Corona-virus) the DCE-team is working from home, therefore this phone might not be answered.
Please leave a message with your phone number through our contact form on the left side of this page, and we’ll call you back as soon as possible!